Arbete om monteringsinstruktioner vann Automation Student

Nyheter · 13 oktober 2017

Chalmersstudenterna Niclas Busck och Fredrik Svensson vann årets upplaga av Automation Student med sitt examensarbete om monteringsinstruktioner. Prisutdelningen genomfördes den 12 oktober på konferensen Automation Summit i Västerås.

Läs mer om vinnarna i Automation Student

Automation Summit 2017

Nyheter · 13 oktober 2017

Tack för den här gången! Vi ses på Expo och kommande frukostmöten. Från vänster: Damir Isovic, Mälardalens högskola, Catarina Berglund, Automation Region, Johan Carlstedt, IVA, samt Björn Jonsson, ABB och Automation Region.

Läs mer

Svensk industri tillbaka i finrummet

Nyheter · 13 oktober 2017

Den 12 oktober talade näringsminister Mikael Damberg på Automation Summit i Västerås. Han presenterade bland annat regeringens automationssatsning som ska få fart på robotbaserad automation för små- och medelstora industriföretag.

Läs mer om regeringens satsning

Deltagarlistan publicerad

Nyheter · 5 oktober 2017

Vi släpper nu deltagarlistan för Automation Summit – här kan du hitta dina branschkollegor, samarbetspartner och konkurrenter, eller kanske en framtida medarbetare. Välkommen att bekanta dig med en samling intressanta människor som alla kommer att bidra till en kul dag med ny kunskap och värdefulla kontakter.

Titta på deltagarlistan

Möt våra utställare

Nyheter · 17 augusti 2017

I anslutning till konferensen arrangerar vi en utställning där företag och organisationer visar upp sina produkter och koncept.

Se vilka utställare som kommer

Se vilka som talar på Automation Summit 2017

Nyheter · 6 juli 2017

Med hjälp av experter på olika områden samtalar vi utifrån den samlade kunskapen om hur vi kan starta den förändringsprocess som vi ser måste ske. Vi får experternas bästa konkreta råd. Är du en person som vill veta mer om utvecklingen av det digitala samhället så ska du vara med!

Här hittar du konferensprogrammet

Dimension Automation – en talkshow om digitalisering

Nyheter · 27 juni 2017

Den 12 oktober leder Cecilia Hyrén Automation Summits sista programpunkt. Tillsammans med en grupp experter summeras dagen när det gäller bland annat samhällsutmaningar, digital mognad, digital etik och artificiell intelligens.

Läs intervjun med Cecilia Hyrén

IVA fortsätter att satsa på Automation Summit

Nyheter · 27 juni 2017

Johan Carlstedt, huvudprojektledare på IVA med ansvar för innovationsprojekt och entreprenörskap, är engagerad som moderator vid höstens konferens. Han framhåller bland annat Automation Summits betydelse som kontaktyta mellan politiker och företag.

Läs intervjun med Johan Carlstedt

Automation Summit 2017 – för det digitala Sverige

Nyheter · 2 juni 2017

Vid Automation Summit ger vi svar på hur vi gemensamt kan skapa hållbar utveckling, bättre konkurrenskraft och fler jobb genom samverkan, innovativa lösningar, automation och digitalisering.

Läs Catarina Berglunds inbjudan

Artificiell intelligens i en global kontext

Nyheter · 2 juni 2017

Som fjortonde svensk genom tiderna har Fredrik Bruhn utsetts till Eisenhower Fellowship-stipendiat. Vid Automation Summit summerar han sin resa med en global utblick om framtidens teknik, arbetsliv och samhällsutmaningar.

Läs mer om Fredriks föreläsning

Guldpartner

Arrangörer

I samarbete med