Nyheter

Se vilka som talar på Automation Summit 2017

Publicerad den 6 juli 2017

Med hjälp av experter på olika områden samtalar vi utifrån den samlade kunskapen om hur vi kan starta den förändringsprocess som vi ser måste ske. Vi får experternas bästa konkreta råd. Är du en person som vill veta mer om utvecklingen av det digitala samhället så ska du vara med!

Här hittar du konferensprogrammet

Dimension Automation – en talkshow om digitalisering

Publicerad den 27 juni 2017

Den 12 oktober leder Cecilia Hyrén Automation Summits sista programpunkt. Tillsammans med en grupp experter summeras dagen när det gäller bland annat samhällsutmaningar, digital mognad, digital etik och artificiell intelligens.

Läs intervjun med Cecilia Hyrén

IVA fortsätter att satsa på Automation Summit

Publicerad den 27 juni 2017

Johan Carlstedt, huvudprojektledare på IVA med ansvar för innovationsprojekt och entreprenörskap, är engagerad som moderator vid höstens konferens. Han framhåller bland annat Automation Summits betydelse som kontaktyta mellan politiker och företag.

Läs intervjun med Johan Carlstedt

Automation Summit 2017 – för det digitala Sverige

Publicerad den 2 juni 2017

Vid Automation Summit ger vi svar på hur vi gemensamt kan skapa hållbar utveckling, bättre konkurrenskraft och fler jobb genom samverkan, innovativa lösningar, automation och digitalisering.

Läs Catarina Berglunds inbjudan

Artificiell intelligens i en global kontext

Publicerad den 2 juni 2017

Som fjortonde svensk genom tiderna har Fredrik Bruhn utsetts till Eisenhower Fellowship-stipendiat. Vid Automation Summit summerar han sin resa med en global utblick om framtidens teknik, arbetsliv och samhällsutmaningar.

Läs mer om Fredriks föreläsning

Deltagaranmälan öppen

Publicerad den 4 maj 2017

Nu har vi öppnat för anmälningar till Automation Summit 2017 – en branschöverskridande konferens för det digitala Sverige. Var med när vi för fjärde året i rad tar sikte på utveckling och framtida möjligheter genom samverkan, innovativa lösningar, ny teknik, automation och digitalisering. Välkommen till Västerås och Aros Congress Center den 12 oktober.

Anmäl dig som deltagare

Film från konferensen

Publicerad den 10 november 2016

Vid 2016 års upplaga av Automation Summit spelade vi in en film för att fånga stämningen bland utställare, talare och deltagare.

Se filmen på Youtube

Lyckad tredje upplaga

Publicerad den 10 oktober 2016

Den tredje upplagan av konferensen Automation Summit genomfördes den 4 oktober, parallellt med Scanautomatic & ProcessTeknik. Konferensen arrangerades av Automation Region och Svenska Mässan i samarbete med IVA.

Läs mer

Regeringens plan för digitalisering

Publicerad den 26 september 2016

Som statssekreterare på Näringsdepartementet arbetar Eva Lindström med genomförandet av Smart industri, regeringens strategi för nyindustrialisering. Hon kommer till Automation Summit för att berätta mer om innehållet i initiativet, men också för att få återkoppling från företagen.

Läs mer

Missa inte Annika Steiber på Automation Summit

Publicerad den 6 september 2016

Chalmersforskaren Annika Steiber disputerade med en unik avhandling om hur Google leder och organiserar sitt arbete med innovation. På Automation Summit föreläser hon om digitalt ledarskap.

Läs mer