Missa inte Annika Steiber på Automation Summit

Publicerad den 6 september 2016

Annika S klara-7

Chalmersforskaren Annika Steiber disputerade med en unik avhandling om hur Google leder och organiserar sitt arbete med innovation. ”Googlemodellen” blev VINNOVAs mest nedladdade bok någonsin och den följdes sedan upp av ytterligare en bok, ”Silicon Valleymodellen”. Annika Steiber föreläser om digitalt ledarskap på Automation Summit.

Många företag i Silicon Valley har etablerat så kallade lättviktsstrukturer – organisationer som kretsar kring ständig förnyelse men som har en kärna av struktur som skapar trygghet. Även om medarbetarna till exempel flyttar runt och får nya arbetsuppgifter så har de alltid en chef och en grupptillhörighet.

– Det är mindre fokus på titlar med små team, korsfunktionellt och decentraliserat. De platta organisationerna gör att beslutsfattande går snabbare och att det är enklare att förnya organisationen. Karriärmöjligheter uppstår i spännande projekt och inflytande snarare än genom titlar och klättring på karriärstegen, förklarar Annika.

Nya bolag som Google, Facebook och LinkedIn leder sina verksamheter på ett sätt som påtagligt skiljer sig från traditionella företag. En ny managementmodell har vuxit fram som är bättre anpassad efter dagens snabbföränderliga och komplexa. Hur kan då traditionella industriföretag, som redan har etablerade strukturer, ta till sig Silicon Valleys sätt att arbeta? Många framgångsrika företag har redan gjort det, men på sitt eget sätt.

– Gamla och nya strukturer existerar sida vid sida. Mogna organisationer fokuserar på produktion, effektivitet och kvalitet. Samtidigt måste de vara med på kapplöpningen om nästa generations produkter och tjänster. De strävar efter att skapa en dynamisk förmåga i företaget, att känna av och ta till sig nya möjligheter, säger Annika.

Missa inte Annika Steibers föreläsning vid Automation Summit den 4 oktober!

Organizers

Support from